head

четвъртък, 9 август 2012 г.

Направи си сам: Плетена гривна Диагонал

Продължаваме с нашата серия от плетени гривни, лято е, така че защо да не се разкрасим с още цветни и свежи аксесоари. Този път сме избрали да ви покажем как да си направите плетена гривна "Диагонал". Гривната не е изобщо трудна, но отнема малко повечко време.

Материали:

* конци за бродерия с цвят по ваш избор
* и тиксо


Как се прави?


1) Използвайте дълги парчета конци (около 1,5 м), сгънете ги наполовина и ги завържете на възел. Броя на използваните цветове ще определи ширината на гривната.


 2) Залепете с тиксо ухото, което се е получило за някаква твърда повърхност, маса или бюро (или пък го захванете с безопасна игла за коляното си, както ви е удобно).



3) Започнете да плетете. Хванете първия конец, в случая жълтия, и направете ДВА възела с следващия конец, белия. Не правете нито много стегнати възли, нито много отпуснати, намерете златната среда :)


4) След това, отново с жълтия конец, направете два възела с следващия по ред конец, зеления. Направете същото и с останалите конци, в случая с червения. 


5) Като завържете всички конци, продължете да правите възли с втория конец, после с третия и така до като изредите всички и стигнете пак до първия.


6) Когато стигнете вашата желана дължина, завършете краищата с обикновена плетка

7) След като изплетете гривната, тя най-вероятно ще е леко увита, за да я изправите може да използвате ютия с пара, но не натискайте много силно за да не направите възлите твърде плоски или да изгорите конците.


Това е, готови сте! Експериментирайте с цветовете!





0 коментара:

Публикуване на коментар