head

събота, 18 август 2012 г.

Направи си сам: Плетена гривна Шеврон

Съвсем скоро ви показахме как да си направите плетена гривна Диагонал, гривната Шеврон, която ще ви представим сега, много прилича на нея, но е малко по-сложна.

Материалите, както винаги, са вашите любими цветове конци.

 А плетката е следната:

Изберете конците с които ще плетете, колкото повече са те, толкова по-широка ще е гривната. Ще са ви нужни два броя конци от всеки цвят, с дължина около метър. Така че, ако ползвате например 5 различни цвята, то ще ви трябват 10 конци. Хванете всички конци и направете възел в единия им край. Захванете този край с тиксо или безопасна игла и разделете конците на две групи, като подредите едната група огледално на другата.

По-долу ще видите две гривни, едната е с пастелни цветове, а другата с по-ярки. За тази с пастелните цветове са използвани 6 вида конци, а за другата 5.

Хванете първия конец от лявo и започнете да правите двоен "4" възел с всички конци от лявата страна. След това хванете първия конец от дяснo и направете двоен "4" възел с всички конци от дясната страна. Накрая направете двоен възел (като този в № 9 на схемата по-горе) със средните два конеца. И така, продължавайте в същия дух докато изплетете вашата гривна.

Ако след като сте оплели гривната, тя започне да се увива, не се плашете, когато сте напълно готови, може да я намокрите и след това да я изгладите с ютия, за да се изправи.

Накрая за да направите вашата гривна още по-симпатична, може да й сложите някоя красива висулка.

Източник на снимките: thisfashionismine.blogspot.com

Ако плетката не ви е станала напълно ясна, ето още няколко доста подробни снимки на основните стъпки:















Източник: ohsoprettythediaries.com

3 коментара:

Правя абсолютно всичко както е показано и от едната страна ми става правилно, а от другата се оплитат и нищо не става :@ Ако някои знае къде бъркам моля да помагаа :д

Ами просто от другата страна го правиш пак така,незнам защо ти се оплитат

Става ли и с прежда тази гривна? :)

Публикуване на коментар