- 1 с.л. зехтин extra-virgin
- 2 чаши тънко нарязан лук
- 2 чаши тънко нарязани червени чушки
- 5 скилидки чесън, тънко нарязани
- 1 чаша сладка царевица
- 1/4 с.л. сол
- 1/4 с.л. черен пипер
- Тесто за пица
- Кашкавал
- 1/3 чаша пармеджано
- 1 чаша чери домати
- 1/3 чаша листа от пресен босилек
- Загрейте фурната на 220°.
- Сложете на котлона един тиган с незалепващо покритие и го оставете да загрее на среден огън. Добавете зехтина, изчакайте да загрее. Добавете лука и го гответе около 3 мин. докато умекне. Добавете чесъна и червената чушка, бъркайте и гответе още около 2 мин. Добавете царевицата, солта и черния пипер и гответе още около минута.
- Пригответе тестото, разточете го във формата на кръг. Намажете една тава с малко олио. Поставете тестото в тавата. Поръсете кашкавал върху тестото. А след това поръсете и зеленчуците от тигана, а върху тях сиренето пармиджано.Печете в фурната на 220 гр. за около 22 мин. Сложете чери доматките върху пицата и печете още 5 минути. Извадете пицата от фурната, поръсете листата от босилек и я нарежете на 6 парчета.
0 коментара:
Публикуване на коментар