head

петък, 15 юни 2012 г.

4 Ефектни начина да поднесете най-любимия летен десерт - сладоледа

1. Сладоледени Човечета

Супер лесна и ефектна идея.



  
2. Сладоледена Диня

Какво би могло да бъде по-освежаващо в един горещ летен ден от парче диня? Какво ще кажете за едно парче сладоледена диня ? 

Продукти:

    ягодов или боровинков сладолед   
    смокинов сладолед (феникс)
    ванилов сладолед
    парченца шоколад за "семките"


   
Начин на приготвяне:
1) Вземете една кръгла метална купа. Сложете фолио в нея, като оставете краищата да висят. Оставете купата във фризера в продължение на 10 минути. Също така оставете купата за миксера във фризера за да се охлади и тя. 
     
2) Разбъркайте смокиновия сладолед с миксера на ниска скорост за около 30 сек. С помощта на гумена шпатула нанесете пласт от около 2-3см. от зеления сладолед в купата. След това я върнете във фризера за около 30 мин. 


 
3) Направете същото и с ваниловия сладолед но нанесете малко по тънък слой. Върнете отново купата във фризера за 30 мин.

 


  
4) След това разбъркайте ягодовия крем с парченцата шоколад и го изсипете в охладената купа.  Върнете купата отново във фризера докато сладоледа напълно се втвърди.


 
5) Изсипете сладоледената диня върху голяма чиния, ако сладоледа не изпадне лесно, потопете лупата в гореща вода за 1-2 сек. Нарежете "динята" и поднесете на вашето семейство и приятели този прекрасен летен десерт!





3. Сладолед в шоколадови чашки



 Продукти:

       шоколад
       масло
       балони
       сладолед

Начин на приготвяне:

1. Вземете няколко балона и много добре ги измийте.
2. Надуйте ги до размера на портокал.


3. Изсипете шоколада в купичка, добавете малко масло, сложете купичката в микровълнова фурна и я пуснете за около 40 секунди, или докато видите, че шоколада се е разтопил.
4. След това оставете шоколада да се поохлади.
5. Потопете върха на балона в шоколада докато видите, че върху балона има достатъчно шоколад, който да оформи чашка.


6. При изваждането на балона, задръжте излишния шоколад в долния край. Той ще оформи основата на нашата чашка. 
7. Поставете шоко балоните върху восъчна или готварска хартия и след това ги позиционирайте в камера, за да стегне шоколада. 


8. След като сте сигурни, че шоколада е напълно замръзнал, внимателно изкарайте балоните от камерата и нежно ги отстранете от хартията.
9. Внимателно пробийте една или две дупчици в горната част на балоните и изчакайте докато целия въздух излезе.


10. Още по-внимателно започнете отстраняването на балона от шоко чашките.

11. И последно... време е да напълним чашките с вкусен сладолед!





4. Сладоледени Сандвичи 

Това е стара и позната  на всички идея, но въпреки това наистина можете да изненадате гостите си с нея.





0 коментара:

Публикуване на коментар