Пунш от диня
- 1 диня
Начин на приготвяне:
Студена розова лимонада
- 1 ч.ч пресен лимонов сок
- 1/2 чаша пюре от диня
- 5 чаши студена вода
- резени лимон
- 1/2 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. вода
- лед
Разтваряте захарта и 1/2 чаша вода на слаб огън и оставяте да се охлажда. Почиствате динята от семки и кори и я пюрирайте с пасатор. Смесвате вода, пюре от диня, сироп от захар и лимонов сок, разбърквате и изливате в кана с лед и резени лимон.
Диня Agua Fresca
- 4 чаши (1 л.) диня, без семки, нарязани на парчета
- 1 с.л. ( 15 мл.) прясно изцеден лимонов сок
-1 чаша( 250 мл.) студена вода
- 1 с.л. мед ( 15 мл.)
- кубчета лед
гарнитура:
- триъгълни резени диня
- резени лимон
- клечки
Пасирате с блендер половината от динята с 1/2 чаша вода, след което преливате в кана. Повтаряте с останалата диня и вода. Добавяте лимонов сок и мед на вкус. Разбърквате докато всички съставки се смесят хубаво. Разпределяте в чаши с лед и гарнирате с резени диня и лимон на клечка.
Коктейл с диня и ром
Продукти:
- 6 листа прясна мента (още 8 за украса)
- Сокът от една диня
- 1 2/3 чаши бял ром
Начин на приготвяне:
Смачкайте листата от мента в голям съд, добавете сока от диня и рома. Сложете лед и сипете в чашите. Гарнирайте с лист от мента.
169 калории на чаша, 0,3 грама мазнини, 15,8 грама въглехидрати, 0,8 грама фибри, 1,3 грама протеини
Ароматната диня учудващо има само половината от захарното съдържание на една ябълка. Динята съдържа само 80 калории, не съдържа мазнини и холестерол.
Установено е, че динята е много хранителен плод. Тя съдържа витамин А, фибри, калций и желязо. Динята е източник на ликопен, за който са направени изследвания и е установено, че може да помогне за предпазване от тумор.
Две купи с диня съдържат 80 калории, два грама диетични фибри, 25% от необходимата дневна доза витамин С, 20% от необходимата дневна доза витамин А, 20 грама захар и един грам протеини.
0 коментара:
Публикуване на коментар