head

вторник, 28 февруари 2012 г.

Направи си сам: Красиви флорални принтове в рамка

Направете си тези достойни за изложба флорални принтове, които може да поставите навсякъде във вашия дом.


Какво ви е необходимо:

- Бирен картон - 2.20лв
- Маскираща течност за акварел - 6лв
- Четка
- Копринени или пластмасови цветя и листа
- Спрей за боя
- гума
- вестник

(Материалите може да намерите в slanchogled.com)

Сложете вестник върху работния си плот. Изберете размер и брой на рамките които ще използвате. За всяка рамка, изрежете парче от бирения картон, с 2.5см (от всички страни) по-малко от размера на рамката.


За да създадете неправилната бяла границата, на всеки картон с четка нанесете маскираща течност за акварел по ръбовете на картона без да се стараете да правите правилна линия. Оставете течността да изсъхне. Маскиращата течност ще попречи на боята от спрея да попадне на картона. Маскиращата течност изсъхва бързо, така че ще трябва да действате бързо, когато я прилагате.

 
Поставете копринено или пластмасово листо на всеки един от картоните. Не се безпокойте, ако листото излиза извън краищата на картона, така крайният резултат ще бъде по-ефектен. Листото, трябва да е колкото е възможно по-тънко. Постарайте се да е плътно прилепено до картона.

Нанесете върху картона само един слой спрей за боя.

                                
Махнете листото и оставете боята да изсъхне.


Внимателно отстранете изсъхналата маскираща течност. Започнете от ъглите и използвайте пръстите си за да започнете отстраняването на засъхналата течност от картона.


Използвайте гумата за участъците с които не може да се справите с пръсти.


Залепете картона на бял фон и го поставете в рамка.


Можете да използвате истински цветя ако желаете.


При избора на цветя и зеленина, имайте предвид, че някои форми ще са по-подходящи от други. Примерите от лявата страна на снимката илюстрират тези които не са подходящи. Червените рози няма да се прикрепят хубаво към картона, а розовите цветчета са твърде тънки. От дясно на снимката, лалето има дебело стъбло и очертана форма, както и зелените листа. Те са по-подходящи. Тежките цветя и зеленина вършат по-добра работа от  леките, тъй като те се местят по-малко по време на боядисването със спрея.

Източник:  bhg.com

0 коментара:

Публикуване на коментар