Витаминозна салата
Продукти:
настъргани моркови и цвекло
нарязан на ситно магдан0з
сок от лимон, зехтин и сол на вкус
натрошено сирене фета (по желание)
Дресинг (по желание):
- сока от 1/2 портокал
- 3 с.л. зехтин extra virgin
- 1 ч. л. захар
- 2 с.л. оцет
- 1/2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер
Картофена салата
Необходими продукти: 750 гр пресни картофи, 4 с.л. бяло вино, 2 с.л. зехтин, 1 глава червен лук, 3 с.л. магданоз, сол, черен пипер.
Сварете картофите. Отцедете ги от водата и внимателно набучете всеки картоф с вилица, така че да се напукат, но без да стават на парчета. Върнете ги в тенджерата и я поставете на котлона. Добавете бялото вино. Варете на силен огън в продължение на 2-3 минути, докато виното не кипне. Добавете зехтина, ситно нарязания червен и магданоза. Подправете със сол и черен пипер. Салата се сервира и топла и студена.
Зелена салата с репички и крутони
6 порции
1 червена салата накъсана на малки парченца
1 зелена салата
1 връзка нарязан магданоз
1 стрък див лук или половин глава червен лък
4 малки нарязани репички
4 с.л.зехтин
3 с.л. винен оцет
сол и черен пипер на вкус
домашно приготвени крутони с масло и подправки (чесън, босилек, риган и др.)
Салата от царевица, краствици и домати
Продукти:
1 кутия сладка царевица
1/2 зелена салата или Айсберг
2 домата
1 краствица
1/2 малка глава червен или обикновен лук
зехтин и сол на вкус
настъргано сирене (по жлание)
0 коментара:
Публикуване на коментар